X
تبلیغات
پیکوفایل
رایتل
 
علمی تخصصی ریاضی
آموزش ریاضی سوالات و المپیادهای ریاضی و ..
یکشنبه 5 تیر‌ماه سال 1390 :: 15:22 ::  نویسنده : علیرضا

گروهی از ریاضیدانان انگلیسی در بررسیهای خود موفق شدند فرمول تهیه یک فنجان چای مطبوع را ارائه کنند.

 

چای یکی از بهترین نوشیدنیها است. ممکن است بسیاری از مردم تصور کنند که تهیه یک چای عالی هنر است اما اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه اومبریای شمالی در انگلیس نشان دادند که تهیه یک چای خوب بیش از آنکه هنر باشد علم است.

 

این دانشمندان با ارائه یک فرمول ریاضی راز تهیه یک فنجان چای مطبوع را نشان دادند.

 

برپایه این فرمول ریاضی، دمای مطلوب برای نوشیدن چای 60 درجه سانتیگراد است که 6 دقیقه پس از ریختن این نوشیدنی در فنجان به دست می آید. اما پس از گذشت 17 دقیقه و 30 ثاتیه، دمای چای به 54 درجه سانتیگراد می رسد که بهترین دما برای لذت بردن از آن است.

گروهی از ریاضیدانان انگلیسی در بررسیهای خود موفق شدند فرمول تهیه یک فنجان چای مطبوع را ارائه کنند.

 

چای یکی از بهترین نوشیدنیها است. ممکن است بسیاری از مردم تصور کنند که تهیه یک چای عالی هنر است اما اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه اومبریای شمالی در انگلیس نشان دادند که تهیه یک چای خوب بیش از آنکه هنر باشد علم است.

 

این دانشمندان با ارائه یک فرمول ریاضی راز تهیه یک فنجان چای مطبوع را نشان دادند.

 

برپایه این فرمول ریاضی، دمای مطلوب برای نوشیدن چای 60 درجه سانتیگراد است که 6 دقیقه پس از ریختن این نوشیدنی در فنجان به دست می آید. اما پس از گذشت 17 دقیقه و 30 ثاتیه، دمای چای به 54 درجه سانتیگراد می رسد که بهترین دما برای لذت بردن از آن است.

 

فرمول ریاضی یک فنجان چای مطبوع:

 

TB+ (H2O) 2mins BT+ C(10 ml) 6 mins BT= PC(OT 60°c

توضیح علائم اختصاری:

 

TB یک چای کیسه ای

 

BT زمان دم کردن/ در این فرمول دو دقیقه 

H2O آب

 

C شیر/ در این فرمول 10 میلی لیتر

 

PC یک فنجان چای مطبوع

 

OT دمای مناسب برای نوشیدن چای/ در این فرمول 60 درجه سانتیگراد

 

این دانشمندان به منظور تائید فرمول ریاضی خود، به مدت 180 ساعت در آزمایشگاه متدهای مختلف دم کردن چای را امتحان کردند و سپس از گروهی از داوطلبان خواستند که در مجموع 285 فنجان چای را بنوشند.

 

این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "داوطلبان زمانی از یک فنجان چای لذت بردند که ما توانستیم تعادل میان تلخی و شیرینی را برقرار کنیم. یافته های ما نشان داد که 10 میلی لیتر شیر قادر است تعادل طبیعی میان تلخی و یک شیرینی ملایم را به وجود آورد. دمای مناسب برای نوشیدن 60 درجه سانتیگراد است.

 

برای رسیدن به این دما باید 6 دقیقه از زمانی که چای با شیر در فنجان ریخته می شود گذشته باشد، اما این دما در مورد چای بدون شیر 8 دقیقه یعنی دو دقیقه دیرتر است."

 

این محققان افزودند: "6 دقیقه زمان انتظار برای رسیدن به دمای 60 درجه می تواند از خطر سوختن دهان با چای جوش جلوگیری کند و به ما اجازه دهد که از مزه و عطر چای نهایت لذت را ببریم."

 

براساس گزارش دیلی میل، تحقیقات نشان می دهد که انگلیسیها در هر روز 165 میلیون فنجان چای می نوشند که این میزان برابر با 60.2 میلیارد فنجان در سال است.